• Hozzászólások: 1
 • 09 September 2017 21:36
 • Kategória: Családfelállítás, információk
 • Szerző: Bogi
 • Olvasták: 237
 • Utoljára módosítva: 16 September 2017 21:22
 • (Értékelés 0.0/5 csillag) Összes szavazat: 0

Tények/1. Csalás-e a családfelállítás?

0 0

Mostanában sok furcsa dolgot olvasok a családfelállításról.


Tiszteletben tartom mások véleményét, de elmondom, hogy én mit gondolok róla. Mondom ezt úgy, hogy - saját mértékem szerint - évek óta tanulom, és benne vagyok, dolgozom magamon és másoknak is képes vagyok segítséget adni. Igyekszem képezni magam, és más módszerek felé is nyitni ezzel párhuzamosan, valamint gyakorló és rendkívül tudatos nő, szülő, anya, társ, barát, házisárkány és sérült kislány is vagyok.

 

Egyet az elején szögezzünk le:

„A családállítás nagyon egyszerű dolog. Nem filozófia, nem elmélet, tulajdonképpen még csak nem is terápia. Sok filozofálni való van benne, elméleti átgondolásra csábít, és alkalmazza egyik-másik terápiás technikát, de nem ez áll a középpontban. A valóság áll a középpontjában, ahogy előttünk megmutatkozik; egyszerű, nyitott, szándékoktól mentes pillantásunk erre a valóságra irányul.” (Wilfried Nelles)


A családfelállításban tehát a valóság tárul fel. Nem az, amit tudni vélünk egy helyzetben, egy adott témában, egy viszonyban, vagy egy betegség kapcsán. Pont ez a lényeg! A fizikai, avagy anyagi szinten nem lehetséges mélységeket feltárni. Ezt csak lélekszinten, egyfajta „más tudatállapotban” lehetséges. Ez a „más tudatállapot” természetesen egy éber, tiszta állapot, ahol bekapcsol a „képviseleti érzékelés”. Valójában nem kell „képviseleti érzékelésnek” nevezni, hiszen egy átlagos ember is bármikor képes erre, a hétköznapi életben. Ez az, amikor azt mondjuk, hogy „megéreztem”, „tudtam előre”, „nem hallgattam magamra, pedig éreztem, hogy a másikat kellett volna”, stb. Bárki képes erre, ez nem hókuszpókusz. Ezt hívják megérzésnek.


Mivel anyagi világban élünk, anyagi testben, nagyon erős a kötődésünk az anyaghoz. Ez tény. Gyakorlatilag az a ciki, és az a furcsa, ha valaki képes mást is érzékelni, mint a látható világ. Márpedig ez nem boszorkányság! Talán nem küldenek máglyára már engem sem, ha azt mondom magamról, hogy elfogadom a nem látható dolgok jelenlétét, mint pl. a Halál, vagy Isten. Talán döbbenetes kijelentés, ahogyan a Föld lapos és gömbölyű alakjának kérdése is megdöbbenést keltett annak idején. (A téma valamiféle középkori gondolat és érzésvilágot idézett fel bennem, ezért választottam a fenti képet. )


Könnyebb elfogadni az anyagi világban a mérhető, látható dolgokat? Miért? Milyen értelmes válasz van erre? Miért? Mitől más a kettő? Az egyik látható a másik nem? És? Mi számít bizonyítéknak, és van-e bizonyíték egyáltalán? Ki mondja meg, hogy mi az, ami elfogadható, és mi az, ami nem? Hm…


Beszélnek csalókról, ill. csalást vélnek egyesek a családfelállítások mögött. A családfelállításban ellenőrzés alatt van az egész „hókuszpókusz”, hiszen éppen nem a felállítást vezető az, aki érzékel elsősorban, tehát fel sem merülhet a csalás lehetősége. A képviselők azok, akik érzékelnek, és le is ellenőrzik egymást, szinte azonnal. Sok ismeretlen embernek miért állna érdekében csalni? Miért jelentenék ki hárman, négyen, hatan ugyanazt? Mi értelme lenne bárkit félrevezetni?

Én személy szerint ennek kevesebb értelmét látom, mint eperfáról meggyet szedni.


Természetesen mindenkinek meghagyom a szenvedését és a kétkedését, sőt, tiszteletben is tartom a szkepticizmusát, hiszen semmit nem kell elhinni, s annak az ellenkezőjét sem. Korrekt.

Mindenkinek meghagyom a saját sorsát, amit úgy él, ahogyan akar, bár néha nagyon szeretnék segíteni. Kívülről mindig tisztábban látszanak a dolgok, ezért is megyünk el máshoz, ha bajunk van. Legalábbis az értelmesebb réteg. És ezt megint tényként mondom, hiszen aki nem látja azt sem, hogy milyen kakában van, az nem is fog segítségért elmenni sehová, sőt, „dögöljön meg mindenki”- alapon rántana le maga mellé másokat is. Természetesen az elmúlt éveim tapasztalatából beszélek! Kell egyfajta tudatosság, hogy az ember felismerje, hogy miben van benne.


Tehát adott egy vitatott családfelállítás (nyilván itt is vannak ellenérdekek és ellendrukkerek), mint módszer, és adott a módszer működését támogatók több milliós nagyságrendű köre.


Mi történik a családfelállítás során? És utána? Erről szól majd a második rész, valamint azokról a tévhitekről, amiket azok terjesztenek, akik életükben nem voltak még, vagy ha voltak is, elvárással indultak és nem az elvárásnak megfelelő választ kapták.


A harmadik részben pedig felsorolom azokat a lehetőségeket, amire való, amire kérni lehet, amire megoldás a családfelállítás.

Megosztás
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

1 Hozzászólás

Válasz

Név: Kötelező mező.
Email cím: Kötelező mező. Nem látható
Weboldal:
Biztonsági kód (jobbra található): Kötelező mező.
Hozzászólás: Kötelező mező.