• Hozzászólások: 0
 • 21 July 2017 19:26
 • Kategória: Saját írások
 • Szerző: Bogi
 • Olvasták: 1871
 • Utoljára módosítva: 07 November 2018 23:30
 • (Értékelés 0.0/5 csillag) Összes szavazat: 0

Mit üzen a pajzsmirigy betegséged? 2. rész

1 0

Először is van egy pajzsod. Ha a szószerinti értelmezést tekintjük, akkor egy pajzs / vért védelmében elvágja magát az ember a másiktól, a külvilágtól, a külső hatásoktól. Kevésbé érzi magát sebezhetőnek. A pajzs megvéd. A pajzs elfed. A pajzs láthatatlanná tesz. A pajzs biztonságot ad.

Mit csinál az ózonpajzs? Elnyeli a kozmoszból, a Napból érkező káros ultraibolya sugárzást. Védi az élőlényeket, az élő szervezeteket, hogy ne károsodjon a DNS szerkezet, az immunrendszer, a sejtek kémiai kötései, stb.

A te pajzsod mire jó?


Fontosnak tartom, hogy kezdd el magad megbecsülni, hiszen Isten nem véletlenül dobott le erre a világra. Istennek terve volt veled, s neked az a feladatod, hogy teljesítsd! Ha megbetegíted magad, nem tudod végigcsinálni! Ha feladod, senki nem fog sajnálni sem, és megbecsülni sem. Semmit nem érsz el vele! Ha sajnáltatni szeretnéd magad, akkor ne olvass tovább!


Ha szeretnéd megérteni, hogy a te életedben a tüneted, azaz a betegséged miért jött, mit akar mutatni neked, mire tanít, akkor keresd meg a valódi OKOT! És utána ne felejtsd el megköszönni, hogy megtanított valamire!

Mert egy betegség mindig meg akar mutatni valami sokkal mélyebb összefüggést, mint ami a felszínen az elme számára elfogadható. Egy betegség akkor jelenik meg testi szinten, amikor a lélek segélykiáltása nem hallatszik el a tudatba.

 

Persze, ha nem érted meg az okot, akkor dühös lehetsz, amíg csak élsz, és elkeseredett, tanácstalan, durcás és dacos, értetlenül állva a helyzetben. Sőt! Még oda is adod a tested egy darabját, engeded, hogy kivágják, megoperáljanak, s most teljesen mindegy, hogy ez pajzsmirigy, orrmandula, vagy nyombélfekély.


A pajzsmirigy betegség tünete is azért jött, hogy figyelmeztessen. Lehet, még nem állsz készen, hogy szembenézz a valósággal, és rejtegeted magad. Megteheted. Bármelyik betegség kapcsán megteheted, hogy bebújsz a tünet mögé, és azzal foglalkozol, nem azzal, ami mögötte van! Ez nagyon kényelmes, ugyanis! Vannak jó néhányan, akik veled foglalkoznak: orvosok, nővérek, rokonok, családtagok, ismerősök. Neked nem kell magaddal foglalkozni, hiszen te beteg vagy! Te a betegségeddel foglalkozol. Hiszen neked daganatod van, krónikus vastagbélgyulladásod van, örökké migréned van, hogy élni sem tudsz, aludni sem tudsz, hiszen neked depressziód van, meg a szemedre sem látsz jól, harmadszor vágják fel a tenyered, teljesen hiába, és a lombik program sem működik, allergiás vagy, meg asztmás, a gyerek meg diszlexiás…

A külvilágnak azt kommunikálod, hogy segítséget vársz, talán kérsz is, de belül mit érzel valójában? Mert ne csodálkozz azon, ha a torokcsakrád bemondja az unalmast!


Keményen hangzik? Mindenképpen az! Szembesülni a saját butaságainkkal valóban nehéz. De ez visz előre a gyógyulás felé!


Sokszor generációkon át ugyanazt a malmot hajtjuk, miközben már nincs is benne gabona, sem szél, sem víz. Csak hajtjuk a kereket, monotonon, a hagyományokat követve. Beleragadunk mások életébe, sorsába, s nem vesszük észre a lehetőségeket. Talán nem is merjük, mert a lelkiismeret foglyai vagyunk. Pedig szabad másképpen csinálni, mint a szüleinknek, a nagyszüleinknek, vagy dédszüleinknek. Élhetünk másképpen, mint ők, mert aki nem a saját sorsát követi, az belebetegszik. Szélsőséges esetben éppen ebbe hal bele.


A kérdés nem csak az, hogy mit üzen a betegséged, hanem az, hogy te felismered-e benne a változás lehetőségét? Megérted-e, hogy itt az idő változtatni az életeden? Barátodnak tekinted-e, vagy ellenségednek?

A pajzsmirigy betegséged magad elé teszed, és továbbra is kívülről várt / vélt támadásokat hárítasz el vele? Pl. csökkent önértékelés, „nem vagyok elég jó”, „megbántottak”, „elbújok”, „nem szólok vissza”, „magányos vagyok, de ne már, hogy én menjek oda hozzá”, „amúgy is szar az egész élet”, „biztos miattam van minden vita, veszekedés, válás”, „sokat beszélek, hogy fontosnak lássanak”, „mindenről van véleményem, ezzel hárítok”, stb. Vagy megtanulsz kommunikálni? Szóban, írásban. Emberi lényként ez alapvető kritérium.


Nos, az első részben feltett kérdések után, itt van - csupán ízelítőnek - öt varázsmondat, amik hatékonyak lehetnek a gyógyulási folyamatban. Tapasztalataim alapján javaslom, hogy aki szeretné, az pl. a tükörre írja fel egy papírra, és minél többször hangosan mondja ki magának:


1. „Szerethetem és elfogadhatom magam pont olyannak, amilyen vagyok, akkor is, ha pajzsmirigy …-em (betegség megnevezése) van.”

2. „Elfogadhatom az életet, amit a szüleimen keresztül kaptam.”

3. „Beleléphetek a saját életembe és sorsomba.”

4. „Cselekedhetek magamért.”

5. „Kiállhatok magamért.”


Megjegyzem, hogy a pajzsmirigy működésének zavaraihoz még egy nagyon fontos tényező is hozzájárul, melyről egy következő részben írok.És ez a tényező az idő


És ahogyan az Időzített bombanő c. könyvemben is írtam: „ …a kulcs belül van. Kívülről nem nyitható a változás kapuja.” És a gyógyulásé sem!

Megosztás
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

Nincs még hozzászólás...

Válasz

Név: Kötelező mező.
Email cím: Kötelező mező. Nem látható
Weboldal:
Biztonsági kód (jobbra található): Kötelező mező.
Hozzászólás: Kötelező mező.