• Hozzászólások: 19
 • 22 June 2017 23:04
 • Kategória: Saját írások
 • Szerző: Bogi
 • Olvasták: 3626
 • Utoljára módosítva: 22 June 2017 23:38
 • (Értékelés 5.0/5 csillag) Összes szavazat: 1

1. rész - Pajzsmirigy megbetegedések lelki okai

13 4

BEVEZETŐ


 

 

Saját életemben történt egy hatalmas félreértés, ami miatt a munkám és a napi megélhetésem is veszélybe került, s ami miatt eldöntöttem, hogy egy kicsit utána járok a pajzsmirigy megbetegedéseknek.


Tudniillik a tüneteim egy része tolerálhatatlanná vált a munkáltatóm számára, ami miatt jelenleg „fel vagyok függesztve”. A diagnózisom 2017-es keltezésű, tekintve, hogy az egészségügy malmai lassan őrölnek, ám a tüneteim korábban jelentkeztek természetesen, de senki nem gyanakodott pajzsmirigy megbetegedésre.


Orvos sem és pszichológus sem vagyok, viszont a megbetegedések lelki hátterét szívesen térképezem fel a családfelállítás módszerével. Engem ez érdekel, szeretem, tanultam ezt, és folyamatosan sokat tanulok, képezem magam, rengeteg élettapasztalattal rendelkezem a fiatalnak tűnő korom ellenére.

Rólam és a családfelállításról itt olvashattok többet, tájékozódjatok, hajlandóak vagytok-e részt venni velem ebben a folyamatban.


Pajzsmirigy megbetegedésem kivizsgálása folyamatban van, ami nagyon fontos, mert ha kiderülhet az, hogy a tolerálhatatlan viselkedésemet éppen a pajzsmirigy megbetegedés okozta, akkor a „felfüggesztésem” indokolatlan.


Természetesen az internet tele van orvosi cikkekkel, mind a túlműködésről, mind az alulműködésről, ill. a tünetekről.

Sajnos a pajzsmirigy betegségek esetében is igaz az, hogy csak a testet vizsgálják, csak a pajzsmirigyet kezelik, csak egy részt a teljes emberből. Nincs meg a holisztikus szemlélet, holott a tünetek közt szereplő hangulati ingadozások, a depresszió, vagy éppen állandó fáradtságérzet, az idegesség, álmatlanság, ami nagyban és negatívan befolyásolja a beteg teljesítő képességét, a napi munkavégzését, szinte kivétel nélkül pszichés zavar benyomását keltik. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy a teljes embert vizsgáljuk ennél a betegségfajtánál is, nem kiemelve egy szervet a testből.


Határozottan az az álláspontom, hogy a megbetegedéseket mindig egy lelki törés, stressz, feldolgozatlan trauma, egy elnyúló „veszteséges” időszak indítja útjára, ill. az a tény maga, hogy a beteg családrendszerében biztosan találunk egy olyan „blokkot”, vagy ha jobban tetszik, egy olyan energia elakadást, amit „meggyógyítva” sokat javulhat a beteg állapota. Hiszen energia lények vagyunk magunk is, van testünk, benne lakik a lelkünk, és a szellemünk is idetartozik. Felveszünk és leadunk energiát, átalakítjuk, s ha pl. szorulás van a testünkben, akkor nem szoktuk jól érezni magunkat. Ez is egy energia megrekedés, konkrétabban egy szék(let)rekedés, ami nagyon befolyásolja a teljes közérzetünket. Talán ez a példa épp elég szemléletes J

 

A célom az, hogy egy kérdőívet juttatnék el azoknak, akik eddig jelentkeztek, azt kitöltve visszakülditek nekem. A benne lévő adatokat nem adom ki másnak, de ez benne lesz, ahogyan az is, hogy a kitöltés után mi a következő lépés.


Azt, hogy mi a pajzsmirigy megbetegedés lelki OKA és háttere, csupán kérdezéses alapon nem fogom tudni összegezni.


Kérdés az is majd benne, hogy a sok sikertelenség után hajlandó vagy-e velem családfelállításban ránézni a probléma gyökerére, azaz a tünetek kezelése helyett megnézni, hogy VALÓJÁBAN MI A LELKI OKA a betegségnek. Mert lássuk be, a saját nyavalyáink nagyon jó fedezéket nyújtanak, hogy elbújhassunk a fájó találkozások elől. Kell valami, amibe kapaszkodhat az ember, hogy ne kelljen látnia azt, ami mögötte van.

 

A célom az, hogy a végső összegzés után legyen egy olyan térkép a kezünkben, ami elvezethet ahhoz, hogy a tünetek megjelenését MI ELŐZI MEG, MI VALÓJÁBAN A LELKI OKA a pajzsmirigy megbetegedésnek.

 

Ne szaladjunk ennyire előre. Még a kérdőívet is össze kell állítanom. J


 

Köszönöm, hogy figyeltek magatokra! J

Megosztás
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

19 Hozzászólás

Válasz

Név: Kötelező mező.
Email cím: Kötelező mező. Nem látható
Weboldal:
Biztonsági kód (jobbra található): Kötelező mező.
Hozzászólás: Kötelező mező.