Pár sor a jelen-létemről

Bartók Boglárka vagyok. A Szűz, Mérleg és Skorpió jegyek hatnak rám. Egyébként pedig lélek vagyok, egy közületek. Sem több, sem kevesebb nem vagyok, csak más.

Hosszú és kilátástalannak vélt út vezetett el a LÉLEK-JÓGÁHOZ.

Ez egy olyan internetes oldal, ahol mindarról olvasgathatsz, ami engem a jelenlegi életszakaszomban érdekel, foglalkoztat. Ez nem egy rózsaszín szívecskés női lap. Szeretek nyíltan kimondani "szőnyeg alá sepert" érzéseket, gondolatokat is, kicsit megbolygatni a csontvázakkal teli szekrényt. 
Minden bejegyzéshez szívesen veszem a véleményedet.

Régebben: állandó útkeresőként, depressziós anyaként, gyászoló gyermekként, megcsaltnak vélt feleségként, gyermekével harcoló szülőként, önmagával viaskodó emberként, Istent keresőként, mélységekben és szenvedéssel teli életemben éltem önmarcangoló életem.
A gyógyszeres kezeléstől a Bach virágterápiáig, a szcientológiától kineziológiáig legalább nyolc-tízféle módszert kipróbáltam, azonban a családfelállítás volt az egyetlen, ami hatékonynak bizonyult esetemben. Annyira magaménak éreztem, hogy beiratoztam az egyik hazai iskola család-, és rendszerállító képzésére hallgatónak. Gyorsan, eredményesen szerettem volna megváltoztatni az életemet, a gondolkodásomat, a létezésemet. Úgy érzem, hogy sikerült is. A folyamatos tanulás, tapasztalás mellett minőségében változott meg az életem: másként érzékelek, másként gondolkodom, és más lett a fontossági sorrend. Rátaláltam a saját utamra, célokat, feladatokat tűztem ki, és minden nap hálát adok Istennek és a Sorsomnak, hogy életem felén ez megtörténhetett.

Ma: "Engedem az események áramlását. A nehézségek nem nyugtalanítanak és nem zavarnak össze. Mindent elengedek úgy, mint amikor a víz keresztülfolyik az ujjaim között. " 

A nehézségek, a megtapasztalások, amiken keresztülvergődtem saját magammal, erős bázist adnak a másoknak való segítségnyújtáshoz. Sok lépcsőt megjártam.  Fejlődni vagyok itt, tanulni és tanítani, átadni a tapasztalataimat, segíteni annak, aki kéri.

Ha az oldalam olvasod, akkor Te is útkereső vagy. Nem szimplán kíváncsi, hanem megoldást kereső. Van valamid, amiért idejöttél. Nekem pedig van valamim, amit keresel.


Mitől vagyok más?

Ha családfelállításban kérsz segítséget tőlem, akkor melletted állok és megértelek, de nem veszek részt a problémád végső megoldásában. Megmutatom a valós tényeket, kimondom a mező üzenetét, de hogy mit kezdesz vele, az a Te dolgod. Néha én sem tudom, mi történik, s pont elég az, ha érezzük mindketten. Igyekszem lazán és humorral kezelni helyzeteket, de komolyan veszem minden szavad és minden mozdulatodat!

Gyermekek.
Valamikor pedagógusként végeztem, de sajnos nem a gyerekek világában éltem. Néhány éve csöppentem vissza ebbe a varázslatba. Egyéni módszerrel szívesen foglalkozom gyerekekkel, már óvodásokkal is, ha elakadás van, vagy bármilyen betegség ütötte fel a fejét. Szem előtt tartom, hogy a gyermekeink életrevaló, egészséges, érző lények legyenek és azzá váljanak, s akik elfogadják Istent önmagukban.

Foglalkozásaimon a természet szeretetét is fókuszba helyezem, és biztatom őket az önkifejezés minden lehetséges módjára. Fontos, hogy a Természettel kerüljenek összhangba.

Amikor egy szülő elviszi a gyermekét pszichológushoz, általában hamar kiderül, hogy a szülőket és az otthoni helyzetet reagálja le a gyermek. A problémás gyermek. Mégsem a szülőket és a problémát kezelik, hanem a gyereket hordják hónapokig a nevelési tanácsadóba, és nevezik ilyen-olyan gyereknek, meg minősítik latin szavakkal. Ezzel megoldódik az alapprobléma? Amikor egy gyermeknek "problémája" van, az nem az övé, hanem a szülőké. Felhívnám a szülők figyelmét, hogy elsősorban saját magukat tegyék rendbe mentálisan, ne a gyermeket tegyék ki további szenvedésnek. A szülőnek kell a segítség. Ha az anyuka és az apuka rendben van, a gyermek is rendben van. Ilyen egyszerű!

Miért foglalkozom mégis a gyerekekkel?
A gyerekek játék közben mutatják meg a bennük zajló érzelmi folyamatokat. Ez nagyon direkt. A családfelállítás módszere segítségével az adott élethelyzetet modellezzük le, szükség esetén gyógyító mondatokat is alkalmazva. A foglalkozások 20-30 percesek. Vannak dolgok, amik valóban csak a családfelállítások mély szintjén mutatkoznak meg, s melyek ismeretében megelőzhetőek további félreértések. Ha pszichológushoz jár egy gyermek, nyugodtan hozható a szülővel, a családfelállítás semmit nem "keresztez". Természetesen a szükséges pszichoterápiát nem helyettesíti, ám tökéletesen kiegészíti, és nagy mértékben lerövidíti a (sokszor évekig elhúzható és elhúzódó) folyamatot. Amikor felmerül valami "gond" egy gyermeknél, érdemes egy szimpatikus családfelállító segítségét igénybe venni, mielőtt "macerásabb" helyre viszik. Ha valaki megtisztel a bizalmával, első körben mindenképpen vele (szülő) dolgozom, s nem a gyermekkel! Őt el sem kell hozni.

Továbbá gyászcsoportvezetőként, gyász-veszteség témakörben, egyéni találkozás alkalmával is meghallgatlak, melletted állok, kompetenciám határain belül segítelek. Többet itt.

Szeretettel várlak, hogy levigyelek a mélybe, ahonnan könnyekkel és nevetéssel fogsz továbblépni. Mert ahhoz, hogy lépni tudj, látnod kell az elakadásodat szemtől-szemben. Gyermekednek is csak így tudsz segíteni!


Állati vagyok!

Az állatok is családtagok. Vagy részeink. A Természet és a Teremtés részei.Tulajdonképpen testvéreink, akik más testet kaptak a születésben, nem emberit. De lelkek ők is. Érző lelkek. Velük is össze vagyunk kapcsolva.
Legyen kétlábú és tollas, vagy négylábú és szőrös, vagy csupasz, pikkelyes, vagy három lábú, mindegy. Rájuk is vonatkoznak a családállítás és a gyógyulás efféle lehetőségei.  Természetesen ez esetben az állatot nem kell elhozni, a gazdán keresztül nézünk rá a probléma valós okára.
Hasonlóképpen jeleznek az állataink is, ahogyan a gyermekeink.
Minden, a felszínen jelentkező tünet figyelemfelhívás. Kérdés, hogy mit kezdünk vele?